Betalte 45 000 for falske ekteskap

En gjeng som smuglet illegale innvandrere fra Bangladesh til Gran Canaria tok 6000 euro (45 000 norske kroner) for falske ekteskap med spanske kvinner.

Foto: Hugo Ryvik

Det nasjonale politiet i Las Palmas har sprengt en bande som smuglet mennesker fra Bangladesh inn i Spania via havnen i Las Palmas og ved hjelp av falske ekteskap, skriver Policia Nacional i en pressemelding.

Immigrantene kom inn i landet enten som falske matroser på fiskebåter, eller via falske ekteskap med spanske kvinner i en vanskelig økonomisk situasjon.

Et ekteskap kostet 6000 euro.

Åtte pågrepet

Åtte personer er pågrepet, hvorav seks var medlem av banden og to var spanske kvinner som hadde blitt betalt for å reise til Bangladesh og gifte seg med innbyggere der.

Gjengmedlemmene kommer fra Bangladesh, Iran og Spania.

Etterforskningen startet i januar da det ble oppdaget ni statsborgere fra Bangladesh som prøvde å komme inn i Spania ved å utgi seg for matroser i et skip som la til havn i Puerto de la Luz i Las Palmas.

Utga seg som far

Gjenglederen er en mann fra Bangladesh som bor på Gran Canaria.

Han har angivelig ved noen tilfeller utgitt seg for å være faren til illegale innvandrere med hjelp av sin spanske kone.

Under ransaking av mannens hjem ble det oppdaget en illegal innvandrer som ble utgitt for å være mannens sønn.

Gjengen hadde også to avdelinger Madrid i Spania og i Frankrike.