Alarmerende økning av seksuelle overgrep mot barn på Kanariøyene

Seksuelle overgrep mot barn på Kanariøyene økte med 30 prosent i 2015, viser en årlig rapport fra justis- og likestillingsdepartementet på Kanariøyene, som ble overlevert til parlamentet denne uken.

Det er skremmende mange tilfeller av seksuelle overgrep mot barn på Kanariiøyene. Foto: Pixabay

Hensikten med rapporten er å stille en diagnose på situasjonen for kjønnsrelaterte overgrep og overgrep mot barn på Kanariøyene, og identifisere hvor det er nødvendig å sette inn tiltak og påvirke ulike institusjoners handlinger.

Vil doble innsatsen

Rapporten viser at det er nødvendig å legge særlig vekt på barn og unge, hvor det er sterk økning i seksuelle overgrep. 

Dobbel innsats med preventive tiltak og tiltak som skal øke oppmerksomheten om problematikken må til for å snu den bekymringsfulle utviklingen, ifølge likestillingsminister Aaron Alfonso.

Spesifikke tiltak for å hindre seksuelle overgrep mot barn må bli gjort, uttalte Alfonso til pressen etter overleveringen av rapporten

Mer penger på 2017-budsjettet

Det er et paradoks at det i 2015, samme år som overgrepene har økt kraftig, ble gjennomført kampanjer rettet nettopp mot ungdom for å motvirke at foreldregenerasjonens overgrep blir gjentatt fra generasjon til generasjon.

Kanariøyenes regjering har satt av ekstra penger i utkastet til 2017-budsjettet for å øke ressurser ved Kanariøyenes institutt for likestilling for å forbedre likestillingen mellom menn og kvinner og kjempe mot kjønnsrelatert vold.