Stephen Hawking, Brian May, Rick Wakeman, Sarah Brightman og Moser-paret kommer til Tenerife

Stephen Hawking er den vitenskapelige superstjernen på Starmus, en vitenskapskonferanse på Tenerife i sommer. Brian May, Rick Wakeman, Sarah Brightman, Brian Eno og Anathema er de musikalske stjernene.

Sarah Brightman skal synge på Starmus-konferansen på Tenerife i sommer. Bildet er fra 2007. Foto: Eckhard Peche / Wikimedia Commons

Starmus-konferansen fører sammen astronomi og romforskning med kunst og musikk. Tema i år er "Beyond the Horizon – Tribute to Stephen Hawking".

Konferansen holdes fra 27. juni til 2. juli i Piramide de Arona og Mare Nostrum Resort i Playa de las Américas.

Introduserer Hawking-pris

Vitenskapsmannen Stephen Hawking deltok i fjor, og kommer tilbake igjen i år.

Han skal blant annet dele ut en ny pris som har fått navnet "Stephen Hawking Medal for Science Communication", og svare på spørsmål fra publikum.

Konserter

Den britiske sangerinnen Sarah Brightman skal holde konserten «Sonic Universe», sammen med symfoniorkesteret på Tenerife.

Dr. Brian May er for de fleste kjent som gitaristen i rockbandet Queen, men han har også en doktorgrad i astrofysikk. Han har vært med på de to første Starmus-konferansene, og kommer tilbake i år.

Denne gangen skal han opptre sammen med keybordisten Rick Wakeman (Yes), slik han også gjorde i fjor.

Wakeman skal også fremføre David Bowies "Space Oddity" og "Starman" sammen med astronauten Chris Hadfield

I tillegg skal Brian Eno holde "Star party" der rockebandet Anathema med gjester spiller "unplugged".

Edvard og May Britt Moser kommer

En rekke astronauter, astronomer, kosmologer, kjemikere og biologer skal holde foredrag på konferansen.

Blant disse er elleve nobelprisvinnere i fysikk, kjemi, medisin og økonomi, blant annet norske Edvard og May Britt Moser, Robert Wilson, David Gross, Eric Betzig, Carol Greider, Elizabeth Blackburn og Joseph Stiglitz.

Dessuten kommer Roger Penrose, Richard Dawkins, Jill Tarter, Neil deGrasse Tyson, Hans Zimmer, Kip Thorne, Brian Greene, og professor Brian Cox. 

Tags