ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 19. JULI 2019
Kanariøyene. Foto: Nasa/Canariajournalen

Klimaforskjellene mellom Kanariøyene kommer til å øke

Ny forskning viser at klimaendringene vil føre til mindre nedbør på de østlige Kanariøyene Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote og La Graciosa, og mer nedbør på de vestlige øyene Tenerife, La Gomera, La Palma og El Hierro.

ANNONSE

Forskere ved det spanske observatoriet for bærekraft (OIS) har kommet frem til denne konklusjonen i en ny rapport, publisert denne uken, som evaluerer nedbør i Spania.

De fire øyene i provinsen Santa Cruz de Tenerife er sammen med Vqalencia og Navarro de eneste områdene i Spania som får mer nedbør etter 2050, og de kanariske øyene får den største økningen: 

Økningen blir på 62 millimeter nedbør per år, anslår forskerne. Navarra fåt en økning på 19 millimeter og Valencia 12 millimeter. Regnet vil i større grad komme i unormale episoder av uvær med økt fare for flom.

I provinsen Las Palmas, det vil si de østlige Kanariøyene, er det ventet en reduksjon i nedbør.

Her har nedbøren gradvis blitt redusert i perioden fra 1951 til 2018, som forskerne har analysert. Kun i 1951, 1957, 1958 og 2006 var det unormalt mye nedbør.

I perioden 1981-2018 var det en reduksjon i nedbør på 0,76 millimeter nedbør årlig på Kanariøyene, den nest største nedgangen i Spania etter Galicia (ned 1,54 millimeter).

I provinshovedstaden Las Palmas var det imidlertid en stigende trend fra 1979 til 2008, da det begynte å falle igjen.

I Spania totalt har det ikke vært noen stigende eller fallende trend for perioden 1965-2018, men det har blitt mindre nedbør i juli, august og desember.

Les også

Verdens beste klima finner du på Gran Canaria

Kanariøyene byr på klima for herlige ferieopphold

Verdens beste klima: Slik er været gjennom året i Puerto de Mogán

Somrene på Gran Canaria er forlenget med to måneder siden 19

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER