ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 21. JANUAR 2012 - SIST ENDRET 20. DESEMBER 2020
Dongyin Lin måtte ligge 40 dager på Hospital Universitario Insular de Gran Canaria etter at klemmene var fjernet fra magen. Fortsatt har han smerter. Foto: Hugo Ryvik.

”Klemmemannen” jobber som servitør i San Fernando

Mannen som hadde to klemmer i magen etter en operasjon på Gran Canaria, heter Dongyin Lin og jobber som servitør.

ANNONSE

Den 37 år gamle pasienten jobber på restaurant Jangtze i San Fernando, som ligger i Maspalomasområdet sør på Gran Canaria, skriver Laprovincia.es i dag.

Lin fikk så sterke magesmerter etter en operasjon for magesår i oktober på en privat klinikk på Gran Canaria (se artikkel i Canariajournalen 19. januar) at han trodde han skulle dø, skriver Laprovincia. Han oppsøkte derfor universitetssykehuset på øya, Hospital Universitario Insular de Gran Canaria.

40 dager på sykehus

Der ble det til personalets store overraskelse funnet to kirurgklemmer på 15 centimeter inne i magen hans. Lin måtte tilbringe 40 dager på sykehuset etter at klemmene ble fjernet på universitetssykehuset. Han har fortsatt smerter når han beveger seg.

Likevel var han raskt tilbake på jobb etter sykehusoppholdet. Nå er han klar til å legge inn klage på klinikken som glemte klemmene i magen hans, og er forberedt på å gå rettens vei.

Tar avstand

Saken er også oppe i legeforeningens etiske kommisjon, som uttrykker i et skriv at slik medisinsk praksis er i strid med den medisinske etikken, og kan sette pasientens liv i fare.

Dongyin Lin kommer fra Fujian-provinsen i Kina. Han har jobbet i tre år på Gran Canaria, hvor han har arbeids- og oppholdstillatelse.

Mest kompresser i Norge

Ifølge Norsk pasientskaderstatning (NPE) er det kompresser og tamponger som oftest blir glemt i pasienten i forbindelse med operasjoner i Norge, skriver Dagens Medisin. Men det finnes også eksempler på at metallgjenstander blir glemt.

VG Nett viser til en artikkel fra 1998 der det ble funnet en halv meter lang jernstang inne i magen på en nordmann, og en annen artikkel fra 2002 om en norsk kvinne som gikk i 41 år med en stinkende kompress i bihulene etter en operasjon.

ANNONSE

Tabbesykehuset?

Et tv-innslag på Antena 3 Canarias antyder at mannen kan ha blitt operert på et sykehus i Maspalomas. Foto: Hugo Ryvik.

ANNONSE
ANNONSER