80 kvinner er drept av menn på Kanariøyene de siste 15 årene

Familievolden er utbredt på Kanariøyene. 80 kvinner er drept av menn de siste 15 årene, og 375 personer soner for øyeblikket dommer for vold i hjemmet.

Vold i familien er et stort problem på Kanariøyene. Ill: Ill: Azimzade

De dystre tallene ble lagt fram i går av direktøren for likestillingsinstituttet på Kanariøyene, Elena Máñez, skriver regionsregjeringen på Kanariøyene i en pressemelding.

På Tenerife er det skrevet en avtale mellom likestillingsinstituttet og øyrådet om assistanse til offere for vod i hjemmet og forebygging av slik vold.

Kutt fra regjeringen

Máñez kritiserer den sittende spanske regjeringen for å gjøre for lite for å forebygge familievold og hjelpe ofrene.

Siden 2012 har staten kuttet 30 prosent i budsjettene for å forebygge familievold..

Over 6000 henvendelser

Fra januar til juni i år har nødsentralen på Kanariøyene registert 6107 hernvendelser relatert til familievold. Antallet har gått noe ned i forhold til tidligere, noe Máñez mener skyldes at flere kvinner er blitt mer økonomisk avhengige av sine partnere i løpet av krisetiden, og ikke våger å melde ifra.

5780 kvinner og 821 barn har benyttet et av de 59 ressurssentrene som tar seg av offere for familievold i løpet av årets første seks måneder, ifølge Máñez.

Drøyt 11 000 behandlet

Fra oppstarten i 1999 til desember 2013 har Dema, senter for voldsutsatte kvinner, tatt imot 11 235 kvinner og barn. I 2013 ble 987 persomner registrert   en oppgang på 32 prosent fra året før.

944 av disse var kvinner som trengte behandling for voldsskader.