Ti tilfeller av vold mot kvinner hver dag i Las Palmas

I 2014 ble registrerte domstolene 3702 tilfeller av vold mot kvinner, et gjennomsnitt på 10,1 tilfeller per dag. Det er 125 færre enn i 2013.

Få tilfeller av vold mot kvinner som blir anmeldt i Las Palmas ender med domfellelse. Foto: 123RF Stock Photos

Bare litt over ett av fem tilfeller (775) førte til at tiltalte ble tatt ut, og 697 endte i domfellelse, skriver avisa Canarias 7, som viser til en rapport fra domstolene i Las Palmas. I 614 tilfeller innrømmet gjerningsmannen skyld.

De siste ti årene er det idømt 5.331 dommer for vold mot kvinner på Kanariøyene. 4.973 saker har endt med frifinnelse.

Det var i fjor ingen kvinner som ble drept i Las Palmas på grunn av familievold, men flere tilfeller av drapsforsøk.  Andre steder på Kanariøyen er to kvinner drept i år, og 48 i hele Spania.

I mange av voldstilfellene blir saken henlagt fordi gjerningsmannen ikke ble funnet. Mange anmeldelser blir angivelig også trukket tilbake fordi kvinnene mangler ressurser til å forlate gjerningsmannen.

På grunn av det store misforholdet mellom anmeldte saker og domsfellelser, ønsker statsadvokaten angivelig at det skal gjøres en grundig revidering av rettssystemet.

75 kvinner er drept av sine partnere eller ekspartnere på Kanariøyene de siste 16 årene, skriver avisa La Provicia. Hvert år bli over 50 kvinner drept av sine partnere eller ekspartnere i Spania, og over 120.000 tilfeller av vold mot kvinner blir anmeldt.

Stopp vold mot kvinner

25. november er den internasjonale dagen for eliminering av vold mot kvinner.