ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 06. SEPTEMBER 2011
Sykehuset i Maspalomas, Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Kanariøyene nest dårligst på helsetjenester

Kanariøyene skåret bare 34 av 74 oppnåelige poeng på det spanske helsetjenestebarometeret.

ANNONSE

Av alle regioner i Spania var det bare Valencia som kom dårligere ut enn Kanariøyene på helsetjenestebarometeret for 2010. Valencia fikk 29 av 74 poeng, Kanariøyene fikk 34. Navarra ligger på topp med 63 poeng, skriver canariasahora.es.

Undersøkelsen baseres på analyser av flere kriterier på flere områder, blant annet områdene finans (pengebruk per innbygger, antall sykehussenger per innbygger, individuelle helsekort osv.), farmasøytisk politikk (pengebruk på medisiner), generisk vurdering gjort av innbyggerne (personlig tilfredshet, samlet vurdering, antall feil som er gjort osv.), ventelister, og privatisering av helsetjenester.

Undersøkelsen ble gjort av den spanske føderasjonen for å fremme offentlige helsetjenester (Federación de Asociaciones para al Defensa de la Sanidad Pública – FADSP). Studien har vært gjennomført hvert år siden 2004.

Forskjellene i regionene skyldes i stor grad de vedtatte budsjettene i hver enkelt region, som er med på vektingen i undersøkelsen, ifølge talsmann for FADSP, Marciano Sanchez Bayle.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER