Velkommen hjem

SIKKSAKK OG SIDELENGS: Hvordan hjemkomsten blir, avhenger som regel av hvor godt planlagt avreisen er. En gang hørte jeg ikke vekkerklokka og våknet omtrent samtidig som jeg hadde planlagt å være på flyplassen. 

Det kan være godt å komme hjem etter ferien ...til en stabel med kredittkortregninger i postkassen og kjøttetende amøber i kjøleskapet. Foto: Pixabay

Det var ikke tid til å vaske seg, pusse tenner eller å gå på do.

Jeg kledde på meg mesteparten av klærne samtidig som jeg råkjørte til flyplassen. Antrukket som en liten unge som har forsøkt å kle på seg selv, med genseren bak fram, jakka vrang og skolissene åpne, styrtet jeg opp til skranken og fikk beskjed om at gaten var stengt.

Flyet hadde ikke tatt av, men jeg kom ikke med. I tillegg hadde jeg hadde en billett som ikke kunne byttes.

Følelsen av tomhet når jeg kom tilbake til huset kan vanskelig beskrives. Det var som å komme inn i en tom kirke. Et hus som skulle vært forlatt til neste helg.

REISEVETTREGEL NR. 7: Det er for sent å bli oppdagelsesreisende. Verden er allerede mikroskopisk.

Det er definitivt feil å komme hjem igjen umiddelbart etter du har reist. Men den motsatte varianten er heller ikke å anbefale. En statist i en Prima Vera-sketsj fortalte meg en gang om en vanskelig hjemkomst, også forårsaket av dårlig planlegging.

Han var fra Kongsvinger og skulle bare ut for å kjøpe en pakke sigaretter. Det nærmeste utsalgsstedet var togstasjonen, og mens han var der kom toget til Oslo. Han hoppet på det, og den ene tilfeldigheten førte til den andre, og før han fikk summet seg var han i Australia.

Dette var før mobiltelefonen (ikke at det hadde hjulpet mye), og han fikk aldri sagt fra til kona hjemme på Kongsvinger. Da han kom tilbake syv år senere, ble han møtt av et regn av gryter, kniver og steikepanner.

Den første måneden sov han og kona på separate rom. Hun på soveværelset og han på sykehuset.

Å reise kan være veldig morsomt, men den største utfordringen er alltid å komme hjem. De fleste er enten utslitte, blakke eller dødssyke.

Det siste de trenger  er å åpne kjøleskapdøra for å se etter en kald øl, og i stedet bli møtt av en kjøttetende amøbe på størrelse med en labrador. Et monster som har utviklet seg fra restene av en halvspist pizza og råtten kinamat.

Desperat etter mer næring kaster uhyret seg over den første personen som åpner døra. (I de fleste tilfeller er dette deg og ikke en innbruddstyv som fortjener å bli spist.).

Skulle du mot formodning overleve et sånt sjokk, er det garantert nok kredittkortregninger i postkassen til å ta livet av de aller fleste.

Du har vært for lenge borte …

  1. Når du begynner å stjele håndklær fra ditt eget bad.
  2. Når du våkner opp hjemme i din egen seng og det første du gjør er å ringe 09 for å bestille frokost.
  3. Når du venter på heisen hjemme i din egen stue.
  4. Når du kommer hjem etter å ha vært ute en liten tur på formiddagen, og blir forbanna fordi ingen ennå har ryddet rommet ditt.
  5. Når du tipser din egen kone fordi hun gjør reint på soveværelset.
  6. Når du skal legge deg i din egen seng og blir skuffet fordi det ikke ligger en liten sjokolade på puta.
  7. Når du henger Vennligst ikke forstyrr-skilt på døra til huset ditt.
  8. Når du ringer til en som ligger i samme seng og ber om en ekstra pute.
  9. Når du fyller ut minibar-liste hver gang du henter noe i ditt eget kjøleskapet.
  10. Når du onanerer til kabel-tv mens samboeren din ligger ved siden av deg.

REISEVETTREGEL NR. 34: Unngå gode råd fra familien!

(Fra boken "Det er på tide å reise hjem når du må holde hodet oppe med begge hender" av Herodes Falsk.)

Sikksakk og sidelengs med Herodes Falsk

I spalten Sikksakk og sidelengs i Herodes fotspor skriver Herodes Falsk sine skråtanker om reiser, turister, nordmenn i utlandet osv.

Falsk har hatt feriested på Gran Canaria siden midten av 1980-tallet, og oppholder seg store deler av året på øya. Han er i det hele tatt en usedvanlig bereist herremann.

Herodes Falsk

Herodes Falsk ble kjent på 1970-tallet som medlem i showgruppa Jonas Fjeld Rock n' Rolf Band .

Med humorgruppa Prima Vera, som ble tildelt Humorprisen i 2016,  ble han rikskjendis sammen med Jahn Teigen og Tom Mathisen, og fortsatte i samme spor med Falsk/Mathisen.

Han blir av mange regnet som Norges første stå-opp-komiker.

Falsk har utgitt et stort antall plater og laget flere tv-serier samt noen filmer.

De siste årene har han gjort stor suksess med foredraget “Menneskets beste venn er et smil”.

Falsk har gitt ut ti bøker, de to siste er humorboken "Sjenerøs sjikane" og spenningsromanen ”Calima - Brennhett mareritt”, med handling fra Gran Canaria. Han selger nå noen av sine bøker og Pima Veras musikk direkte fra nettsiden Falsk.no.