Kanariøyenes president ber arbeidsgiverne om å betale de ansatte bedre

Fernando Clavijo, Kanariøyenes president, oppfordret i et radiointervju på Cadena SER i går arbeidsgiverne til å begynne å heve de ansattes lønninger.

Det er et ynkelig lønnsnivå for mange som jobber på de nederste trinnene i hotell- og restaurantbransjen på Kanariøyene. Fernando Clavijo ber arbeidsgiverne om å betale bedre. Arkivfoto: CC

Det er på tide at arbeidsgiverne viser en slik gest, sa han, og refererte til behovet for å distribuere rikdommen bedre.

Clavijo ber også arbeidsgiverne om å vise sosial samvittighet ved å ansette flere kanariere i stedet for folk utenfra. 

Bakgrunnen er at fattigdommen fortsetter å øke på Kanariøyene selv om turismebransjen, som bærer økonomien på øygruppen, går så bra som den aldri har gjort før og tjener flust med penger.

Den siste rapporten om fattigdom i Spania ble nylig presentert og viste at andelen som risikerer fattigdom eller sosial utestengelse på Kanariøyene har steget til over 44 prosent.

Selv om det blir skapt flere arbeidsplasser for tiden og arbeidsledigheten er på vei ned, er lønnsnivået i stillinger hvor det kreves mange ansatte svært lavt.

Så lavt er det at mange folk må ha støtte fra det offentlige eller private hjelpeorganisasjoner for å klare seg selv om de har jobb.

Tags