Kanariøyene skyter inn 130 millioner euro for å styrke veksten

Presidenten på Kanariøyene, Paulino Rivero, presenterer en plan til 130 millioner euro som skal styrke veksten på øygruppen i perioden 2014-2020.  

Paulino Rivero legger penger på bordet for å få fart på økonomien på Kanariøyene. Foto: Hugo Ryvik

Pengene skal skytes inn fra 2013 til 2015. Planen ble lansert på en næringskonferanse i Las Palmas i går.

Planen har seks akser. Hovedvekten ligger på å styrke turistsektoren, noe som regjeringen har initiert allerede gjennom en moderniseringsplan som er i ferd med å bli satt ut i livet.

Rivero sier at den største bremseklossen for moderniseringsplanen er mangel på finansiering.

Stiller penger til rådighet for næringslivet

Et av tiltakene er å låne ut penger til næringslivet, som har problemer med å få penger fra finansieringsinstitusjonene til nybygg og renvering. 25 millioner euro er satt av til dette.

For å tiltrekke seg investeringskapital, er regjeringen villig til å dekke inntil 70 prosent av finansieringsbehovet.

25 millioner er øremerket bygging av infrastruktur for utvikling av industriell teknologi.

Får mer fra EU

Kanariøyene venter å få minst 300 millioner euro mer i EU-støtte for 2014-2020, noe som også er en viktig faktor for å øke veksten.

EU-støtten kan bli på 2300 millioner euro.

Venter bedre vekst på Kanariøyene

Rivero presiserer at Kanariøyene ligger an til å få en bedre økonomisk utvikling enn resten av Spania i 2013 og 2014 takket være turismen.

Det er til tross for at regjeringen i Spania har redusert subsidier for flyplassavgifter i år, noe som har ført til at Ryanair og andre flyselskap har kuttet ruter til Kanariøyene.

Rivero hevder at han vil fortsette å prøve å overbevise den spanske regjeringen om å gjeninnføre subsidiene, som han mener er vitale for Kanariøyene.