Ingen etterspill for politiet etter massearrestasjoner i Arguineguin
Domstolene avviser saken mot fire polititjenestemenn som ble anmeldt etter en massearrestasjon på en ferieklubb i Arguineguin på Gran Canaria i 2013.
Politiet slo hardt til mot ferieklubben Voyager Travel i Arguineguin 22. juli 2013 etter at klubben var anmeldt for svindel.
76 personer ble arrestert i aksjonen, og husransakelser ble gjennomført i klubbens lokaler, hotell Club Puerto Atlantico, i hjemmet til klubbens toppsjef Eugen Kaiser og Alexandra Jane Emmot, og et callsenter i Arguineguin.
Anmeldt for ulovlig frihetsberøvelse
En samleanmeldelse ble lagt inn etter aksjonen av klubbens advokatselskap, som representerer 15 personer som jobbet i callsenteret etter aksjonen.
Fire polititjenestemenn fra UDYCO-styrken, som jobber mot organisert kriminalitet og narkotikakriminalitet, ble anmeldt, deriblant lederen for aksjonen.
Anmeldelsen gjaldt ulovlig frihetsberøvelse – folkene som jobbet på senteret fikk angivelig ikke forlate arbeidsplassen på seks timer.
Politiets forespørsel om husransakelse skal ha kommet dommeren i hende seks timer atter at aksjonen ble gjennomført, hvilket var hovedårsaken til at saken mot sju hovedmenn i klubben ble avvist i april 2014.
Saken er nedlagt
Nå har domstolen i San Bartolomé de Tirajana arkivert saken mot politimennene også, og det blir ingen rettssak, skriver Maspalomasahora.com.
Ifølge dommeren har politiet angivelig hele tiden handlet innenfor lovens rammer, og påstandene mot dem er forvrengt informasjon.
Saken som startet det hele, anmeldelsen av ferieklubben, som etter arrestasjonene skiftet navn fra Voyager Travel til Go-Compass, og nå på nytt har skiftet navn til Orbit Travel, er imidlertid ikke over ennå.
Den er anket inn for provinsretten i Las Palmas.
Organisasjonen Mindtimeshare anmeldte i juli 2013, på vegne av drøyt 60 klienter, ferieklubben Voyager Travel og Reclaim GC for svindel. Det førte til en politiaksjon der 76 personer ble arrestert, deriblant nordmenn. Alle ble sluppet fri i løpet av 48 timer.
I en privat rettssak ble sju personer fra ferieklubben, deriblant klubbens øverste sjef og grunnlegger, tyskeren Eugen Kaiser, anklaget for svindel. I april avviste dommeren videre etterforskning av de sju. Saken er anket til provinsretten i Las Palmas.
15 personer som jobbet i ferieklubbens callsenter anmeldte fire politifolk for ulovlig frihetsberøvelse under aksjonen. Forklaringer fra begge parter ble tatt opp i mai/juni 2014. Mars 2015 avviste domstolen saken mot polititjenestemennene.
Ferieklubbens toppsjef, Eugen Kaiser har tidligere overfor Canariajournalen.no avvist at de driver med noen form for svindel.
Klubben byttet etter politiaksjonen navn til Go-Compass, og har senere byttet navn igjen til Orbit Travel. Flere nordmenn jobber fortsatt for klubben, og flere nordmenn har blitt kunder i fjor og i år.
Forbruker Europa har mottatt flere klager fra nordmenn på ferieklubben Go-Compass i 2014 og Orbit Travel i 2015.