Homofil mann mishandlet på gaten på Tenerife

Et homofobisk angrep på en ung mann i Santa Cruz de Tenerife denne helgen har blåst nytt liv i et krav om en lov om likestilling som beskytter LHBTi-personer i Spania

Ill: Algarabia LGBTI

Mannen fikk fikk et hardt slag i ansiktet etter at angriperen spurte om de var homser (maricones), og fikk blant annet slått ut en tann.

Han ble angrepet da han forlot en restaurant sammen med kjæresten, som er leder for en n i LHBTI-organisasjon som heter Algarabía. Denne foreningen har anmeldt seks homofobiske angrep i år på Tenerife på Tenerife.

LHBTI er en samlebetegnelse for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og interseksuelle.

Algarabia-leder Carlos Marrero, påpeker overfor avisen Canarias Ahora at dette viser hvor viiktig det er å få på plass en lov som beskytter LHBTI-personer.

Kanariøyene har et observatorium for hat mot og diskriminering av LHBTI-personer som er drevet av Algarabia.

Et lovforslag fra det politiske partiet Unidos-Podemos som skal beskytte LHBTI-personer i Spania er under behandling i kongressen. Fremdriften har imidlertid stoppet opp på grunn av nyvalget i Spania og det faktum at en ny regjering ennå ikke er på plass.

Hat mot LHBTI-personer på grunn av deres seksuelle orientering i Spania har økt de siste tiden, i 2017 med en økning frpå over 17 prosent i antallet anmeldte tilfeller, ifølge tall fra myndighetene. Nyere tall foreligger ikke.

Fremveksten av ytre høyre-partier som Vox, som er åpent motstander av LHBTI-personer, får en del av skylden for dette gjennom at hatpropaganda blir spredd og legitimert.