Lite håp om flere overlevende fra helikopterstyrten

Fire personer er fortsatt savnet etter at et militært redningshelikopter styrtet i havet 37 nautiske mil øst for Gran Canaria onsdag kveld.

Helikopteret som gikk ned i havet onsdag kveld tilhørte 802 SAR-skvadronen, som er stasjonert på Gran Canarias militære flyplass. Foto: Basea Aerea de Gando

En person ble reddet kort tid etter ulykken, en 26 år gammel mann fra Telde på Gran Canaria. Han var den eneste kanarieren om bord, og kom uskadd fra ulykken.

De savnede er en 36 år gammel kaptein fra Vitoria, en 36 år gammel kvinnelig løytnant fra Granada, en 30 år gammel løytnant fra Cadiz, og en 31 år gammel sersjant fra Valladolid.

Mannskapet hadde til sammen 5000 flytimer med helikoptertypen.

Vanntemperaturen er tre grader

Forsvarsministeren i Spania, Pedro Morenés, har reist til Gran Canaria og uttalte i går at det er lite håp om å finne de savnede så lang tid etter ulykken, og at de trolig er forulykket.

Vannet er 2000 meter dypt på ulykkestedet, og vannet holder rundt tre graders temperatur. Noen mindre vrakrester er funnet, men resten ligger trolig på havbunnen med de savnede inni.

Fikk trolig motorstopp

Flere eksperter tror at ulykken kan skyldes stopp i begge helikopterets motorer, skriver Laprovincia.es.

En mulig årsak til motorstopp er at det har kommet vann inn i drivstoffet.

Piloten kan ha blitt desorientert, noe som kan skje med helikopterpiloter når de flyr om natten nær havoverflaten og det er bølger, og utilsiktet styrt helikopteret ned i vannet slik at det kom vann inn i motorene.

Helikopteret, som er av typen AS232 Super Puma, var på vei tilbake fra en rutineøvelse som gikk ut på å evakuere personer fra marinefartøyet Meteor, og fløy lavt over havet da ulykken skjedde.

God teknisk stand

Det var ifølge forsvarsministeren i perfekt stand for å fly, og hadde sist gjennomgått teknisk kontroll 14. mars.

Den overlevende 26-åringen har ikke kunnet kaste lys over årsaken til at det styrtet i havet.

Tags