Besetning fra helikopterstyrt i Atlanteren har ikke kommet til rette

Havari: Besetningen på tre personer som det spanske forsvaret rapporterte å ha blitt reddet av en marokkansk fiskebåt etter en styrt i Atlanterhavet i går, har fortsatt ikke kommet til rette.

Det var et militært Super Puma helikopter identisk med dette som gikk ned i havet i går da det var på vei hjem til Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Pårørende er fortvilet etter å ha ventet forgjeves i mange timer siden i går kveld, da meldingen om at besetningen var reddet kom.

Fortsatt er det ikke kommet noen beskjed om at fiskebåten har kommet i havn, skriver ATC Press i en artikkel som ble publisert ved 15-tiden i dag lokal tid på Kanariøyene.

Forsvaret skal heller ikke ha oppnådd radiokontakt eller visuell kontakt med fiskebåten.

Brukket i to

Militærhelikopteret fra SAR 802-skvadronen på Gran Canaria var på vei fra Mauritania til Gran Canaria da det gikk ned 520 kilometer fra Gran Canaria i går ved 14-15-tiden.

I motsetning til det som tidligere ble rapportert, skal helikopteret ha brukket i to og sunket i havet.

Undersøker vraket

Forsvaret skal ha sendt dykkere til havaristedet for å slå fast om kabinen er tom for folk.

Vraket skal ligge på 40 meters dyp.

Forsvarsminister Pedro Morenés reiser til Gran Canaria i kveld for å følge opp saken med den savnede besetningen, skriver Europa Press.

Ifølge Morenes sendte det marokkanske gendarmeriet i går en telefax om at besetningen var reddet, men denne kan vise seg å være feilaktig.

Tags