Fyret i Masaplomas er i dag åpnet for publikum etter omfattende renovering

Det emblematiske fyrhuset i Maspalomas, midt i hjertet av Gran Canarias sentrale truistområde, åpnet i formiddag dørene for publikum etter omfattende renovering.

Faro de Maspalomas. Fra i dag av kan du beskue det innvendig helt gratis. Foto: Hugo Ryvik.

1,4 millioner euro er brukt på renoveringen av fyrtårnet, som tente lyset for første gang i 1890 og fortsatt er i drift.

Det skal nå være mulig å gå opp til toppen av det 58 meter høye fyrtårnet for å beundre utsikten, og det er gratis inngang for alle. En takterrasse er også satt i stand.

Fyrhuset skal romme et etnografisk museum som kommer på plass senere. Inntil det skjer, skal det være tre forskjellige utstillinger i lokalene, meddeler øyrådet på Gran Canaria.

Det er utstillinger med nåtidens kanariske håndverk, reproduksjoner av urbefolkningens hjem og tradisjonelle kanariske hjem, og et rikt utvalg bilder fra Gran Canaria fra gamle tider frem til nåtid.

Dessuten fins det et dokkehus fra 1930-tallet med 17 rom der. Fyrhuset rommer også en turistinformasjon og håndverkutsalg. 

Fyret er tegnet av Juan León y Castillo. Fyrvokterne og deres familier bodde i det nesten 100 kvadratmeter store fyrhuset.

Restaureringsarbeidet ble forsinket da det ble oppdaget termitter i treverket i 2014, kort tid etter at arbeidet ble påbegynt. Nå er det 20 år siden de første planene om restaurering ble lagt.

Fyret er åpent for publikum 10-17.