Oljesøl oppdaget på turiststrender sør på Gran Canaria

Nytt oljesøl skal i kveld være oppdaget nær kysten på strekningen fra turiststedet Meloneras til turiststedet Puerto Rico og Tauro sør på Gran Canaria.

Oljesøl truer turiststrender på Gran Canaria i kveld. Illustrasjonsbildet er tatt av Greenpeace på Gran Canaria i forrige uke.

Ved enden av Meloneras-promenaden og på Tauro-stranden er det funnet noen små oljeflekker på stranden. Dette er bekreftet av det spanske utviklingsdepartementet.

Oljeutslippet stammer trolig fra tråleren Oleg Naydenov, som sank 24 kilometer utenfor Maspalomas, som Meloneras hører til, 14. april og fortsatt lekker olje.

Et helikopter og en båt fra sjøredningstjenesten er sendt til området hvor oljesølet er oppdaget skriver avisa Teldeactualidad.com, som viser til informasjon fra et øyevitne.

Kystvakten skal allerede være på plass.

Oljeflaket strekker seg ifølge avisa ut i havet fra et område like foran store hotellkompleks i Meloneras, og skal være flere kilometer langt.

Døde sjøfugler med oljesøl i fjærene skal være funnet to kilometer sør for Puerto Rico, ifølge avisa Canarias7.es.

Kilder hos regjeringen og nødsentralen på Kanariøyene som nyhetsbyrået Efe viser til, bagatelliserer imidlertid forurensingen, og hever at det er små, spredde klumper med olje som har nådd Meloneras-stranden.