Den første oljelekkasjen er tettet på tråleren Oleg Naydenov

Otech Maritime Services, det norske selskapet som er engasjert for å tette oljelekkasjer fra den sunkne tråleren Oleg Naydenov på Gran Canaria, tettet i går kveld den første lekkasjen.

Vraket av Oleg Naydenov ligger på 2700 meters dyp og lekker olje. Nå er den første lekkasjen tettet. Foto: Otech

Hullet er plugget ved at en boks i rustfritt metall er satt på plass over hullet. Tettingen av de resterende sju lekkasjepunktene vil bli gjort i løpet av de kommende dagene, ifølge det spanske utviklingsdepartementet.

Klikk her for å se video av tettingen.

Arbeidet blir gjort med hjelp av to fjernstyrte undervannsroboter fra skipet Fugro Saltire, som ligger på stedet hvor tråleren sank 24 kilometer utenfor kysten av Maspalomas 14. april.

Det ble i dag tidlig observert et oljespor parallelt med sørvestkysten av Gran Canaria, men det er mye smalere enn det som ble observert i går mellom Pasito Blanco og Arguineguin. Værforholdene er imidlertid ikke gode, med 35 knop vind og 3-3,5 meter høye bølger.

Tre skip er i sving for å samle opp olje fra havet i området mellom Arguineguin og Tasarte. Et fjerde skip overvåker strender og klipper mellom Arguineguin og Güi-Güi.