Flyktningruten til Kanariøyene har krevd fem nye liv

Et spedbarn og fire voksne som var passasjerer i to småbåter med flyktninger og andre migranter på vei fra Afrika mot Kanariøyene, har mistet livet ute på havet.

Passasjerer som ble reddet fra den ene båten ble fraktet til havnen i San Sebastian de La Gomera. Foto: Sivilforsvaret på La Gomera

Et spedbarn, to kvinner og en mann falt i havet fra en gummibåt som hadde reist ut fra El Aaiún i Vest-Sahara med kurs for Kanariøyene, og forsvant, meddeler Helena Maleno Gárcon fra hjelpeorganisasjonen Caminando Fronteras i en Twitter-melding.

Båten fikk problemer i dårlig vær med høye bølger.

De 52 andre passasjerene i båten ble reddet og fraktet til Gran Canaria av sjøredningstjenesten.

For ni av disse var helsetilstanden så dårlig at de ble reddet med helikopter og fraktet til Dr. Negrin-sykehuset på Gran Canaria, skriver nødsentralen i en Twitter.melding.

En annen småbåt fra Afrika med 19 passasjerer ankom La Gomera i natt.

En av passasjerene i båten hadde omkommet på reisen.

Sjøredningstjenesten førte passasjerene inn til havnen i San Sebastián de La Gomera, skriver nødsentralen i en Twitter-melding.

Helsetilstanden for en av de overlevende var svært dårlig, og passasjeren er lagt inn på sykehus på Tenerife.

Over 20 000 flyktninger og andre migranter har ankommet Kanariøyene i år, ifølge de siste tallene fra den internasjonale migrasjonsorganisasjonen IOM.

Det er omtrent det samme antallet som i samme periode i fjor.

Dødstallene er svært høye på denne ruten.

 IOM opplyser at  937 mennesker er bekreftet omkommet frem til 3. desember i år, men understreker at mørketallene er høye fordi flere båter har forsvunnet på havet

Tags