Kanariøyene kan få større EU-støtte

Finanskrisen: Regionsregjeringen på Kanariøyene har beregnet at EU-støtten for perioden 2014-2020 vil bli minst 300 millioner euro større enn i forrige periode.

Kanariøyenes finansminister Javier González Ortiz har store forhåpninger til EU-støtten de kommende årene. Foto: Gobierno de Canarias.

Støtten fra EU vil bli på minst 2070 euro, opp 17 prosent, la finans og sikkerhetsminister Javier González Ortiz fram under en høring i parlamentet i går.

Det er først og fremst det faktum at brutto nasjonalprodukt (bnp) per innbygger på Kanariøyene har gått tilbake til 90 prosent av gjennomsnittet i EU, og den høye arbeidsledigheten, som gir grunnlag for økningen.

Høy arbeidsledighet blant ungdom på Kanariøyene kan gi 55 millioner euro fra en ny tilskuddsordning i EU, og lav bnp pluss et tilskudd på 1100 euro i året per arbeidsløse innbygger kan gi 1200 millioner euro.

Som en av de ytterste regionene i utkanten av EU får Kanariøyene 30 euro i EU-tilskudd per innbygge, skriver den kanariske regjeringen i en pressemelding.

Kanariøyene håper også å få en stor del av et EU-tilskudd på 1324 millioner euro som regjeringen i Spania skal fordele på de spanske regionene.

Tags