39 prosent av kanariske barn lever i fattigdom

31 prosent av befolkningen på Kanariøyene og 39 prosent av barna lever under fattigdomsgrensen. Skandaløst, mener veldedighetsorganisasjonen Caritas.

Fattigdommen sprer seg på kanariøyene. Illustrasjonsfoto: 123 RF Stock Photo

Den kirkedrevne veldedighetsorganisasjonen Caritas la i går frem sin årsrapport for 2011, som viser at fattigdommen på Kanariøyene har nådd et faretruende høyt nivå.

Samtidig peker organisasjonen på det skandaløse i at 80 prosent av rikdommen på Kanariøyene er i hendene på 20 familier.

Caritas oppfordrer nå myndighetene til å sloss med alle midler mot sosial utstøting av familier, øke ressursene til de mest sårbare, og til å la være å kutte kostnader i sosialsektoren, skriver nyhetsbyrået Efe.

Mange søkte hjelp

I 2011 ga Caritas hjelp til 55 531 mennesker på Kanariøyene. 4 095 159 euro ble brukt til dette veldedighetsarbeidet.

Den negative effekten som finanskrisen har på livet til mennesker på Kanariøyene eskalerte i 2011, ifølge Leonardo Ruiz del Castillo, direktør for Caritas i Santa Cruz de Tenerife.

Stadig flere havner i fattigdom og opplever sosial utstøting.

Offer for politikken

40 prosent av familiene som søkte hjelp hos Caritas i fjor var direkte eller indirekte offer for politikernes håndtering av krisen, påstår Castillo.

Han viser blant annet til innstramminger på områder som sosiale rettigheter, arbeidsrettigheter, utdanning, helse, bolig og grunnleggende sosiale tjenester.