Fagforeningene demonstrerer mot arbeidspolitikken og korrupsjonen i dag

Over 700 mennesker har møtt opp i Las Palmas på Gran Canaria og Santa Cruz de Tenerife i dag for å demonstrere mot arbeids- og sosialpolitikken og korrupsjonen i Spania.

Fagforeningene demonstrerer i 60 spanske byer i dag. Foto: UGT

Spanske fagforeninger demonstrer i 60 byer i dag mot regjeringens arbeids- og sosialpolitikk.

På vei mot et brytningspunkt

Hensikten med demonstrasjonene er å gi innbyggerne anledning til å protestere mot en politisk situasjon som er dominert av korrupsjon, og mot den strenge politikken som fører til økende arbeidsledighet, skriver nyhetsbyrået Efe.

Situasjonen i landet leder mot et brytningspunkt med en faretruende politisk og moralsk krise, og en regjering som nekter å innse at politikken fører til seks millioner er arbeidsledige, sier generalsekretæren i fagforeningen UGT på Kanariøyene, Gustavo Santana.

I Las Palmas startet demonstrasjonstoget i San Telmo-parken klokken tolv og gikk til Plaza de Feria, hvor regjeringskommisjonen holder til.

I Santa Cruz de Tenerife gikk toget fra Plaza de Los Patos til Plaza Prince.

Krever radikale endringer

UGT-lederen peker på en alarmerende fare for sosial ekskludering. Landet, og særlig Kanariøyene, synker hen i fattigdom.

Politikken må ta en radikalt ny retning hvis ikke landet skal havne i en dype økonomisk depresjon som det vil bli svært vanskelig komme ut av de kommende årene, mener han.

Santana tro at situasjonen vil bli enda verre neste år.