Politimenn arrestert i forbindelse med kokainflyet

Arrestasjonsordrer er utstedt i Venezuela på 18 personer etter at et privatfly proppfullt med kokain landet på Gran Canaria 12. august.

Det var et jetfly av dennen typen som landet på Gran Canarias flyplass forrige søndag med 1588 kilo kokain om bord. Foto: Bombardier.

Flyet kom fra Venezuela da det landet på Gran Canarias flyplass. Politiet fant 1588 kilo høyrent kokain pakket i Røde Kors-emballasje inne i flyet.

En rettsinstans i Carabobo, Venezuela har nå utstedt arrestordre på 18 personer på grunn av deres tilknytning til smuglerflyet, skriver Canarias7.es.

Deriblant ni personer fra en politistyrke i Venezuela og et medlem av etterretningstjenesten Sebin.

Ulovlig take-off

Flyet skal ha tatt av uten tillatelse fra flyplassen Arturo Michelena klokken 02.26 på natten, før flyplassen åpnet, og uten lys på rullebanen.

Myndighetene i Venezuela og Interpol ble varslet om at det kunne være brukt til smugling.

Falsk reiseplan

Flyet, et jetfly av typen Bombardier BD-7000 registrert i Malta, kom fra Trinidad og Tobago da det landet i Venezuela, men reiseplanen indikerte at det kom fra Granada.

I planen sto det også at det skulle fly videre til Brasil.  I stedet fløy det til Gran Canaria, hvor det var meningen at det skulle tanke opp og fly videre.

Men der ble det møtt av politiet, og besetningen på tre ble pågrepet.

Flyplassledelsen arrestert

Arturo Michelena-flyplassens president, direktør og en flyveleder skal også være blant de arresterte.

Alle de arresterte er mistenkt for narkotikasmugling og konspirasjon.

Det skal foreløpig ikke foreligge noen mistanker om at folk på Gran Canaria er involvert i smuglingen.