Boligleien har steget mest på Kanariøyene

Kanariøyene har hat den største stigningen i boligleieprisene av regionene i Spania det siste året, ifølge eiendomsportalen Idealista.

Kostnaden for å leie fast bolig skyter i været på Kanariøyene. Foto: Pixabay

I provinsen Santa Cruz de Tenerife, som også omfatter La Palma, La Gomera og El Hierro, har prisene økt med 7,4 prosent, og i provinsen Las Palmas (Gran Canaria, Fuerteventura og Lanzarote) med 7,8 prosent.

Idealista legger skylden for den store prisstigningen på boomen i utleie av privatboliger til turister på Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote, og at mange fem år gamle leieavtaler er avsluttet.

Idealistas talsmann Carlos Rueda peker på at de gamle leiekontraktene som nå avsluttes ble inngått i kriseårene, da prisnivået var lavt, og nå blir oppdatert med nye priser i henhold til dagens leiemarked.

Han viser også til det faktum at 30 prosent av boligkjøperne på Gran Canaria og 41 prosent på Tenerife er utlendinger, hvilket påvirker utleieprisene ved at utvalget av utleieboliger for innbyggerne blir dårligere.

Det pågår også en forflytning av beboere fra sentrum av Las Palmas og Santa Cruz de Tenerife til utkanten av byene, ifølge Rueda.

Tags