Kvinne fikk ti år i fengsel for omsorgssvikt som førte til brorens død

En 47 år gammel kvinne fra Telde på Gran Canaria er idømt en fengselsstraff på ti år for å ha latt sin mentalt funksjonshemmede bror dø av underernæring og sykdom.

Retten har talt: Kvinnen må sitte ti år i fengsel for å ha latt sin pleietrengende bror visne hen og dø. Ill: WP Clip Art.

Kvinnen hadde etter eget ønske omsorgen for broren fra 2009 i sitt hjem i El Goro i Telde. Der bodde han sammen med kvinnen, hennes mann og deres datter til han døde av sykdom og underernæring i mars 2010.

Han trengte mye pleie og var ikke i stand til å ta vare på seg selv, men kvinnen skal ha unnlatt å gi ham den nødvendige pleien. Det skal være grunnen til at han døde.

Veide 25 kilo

Broren veide bare 25 kilo da han døde. Han skal ha blitt liggende i sengen hele tiden, og uten å få tilstrekkelig næring.

Det resulterte i muskelsvinn og liggesår som var åpne helt inntil beinet. Sårene ble infiserte i den grad at det var et reir av kakerlakklarver rundt anklene. Til slutt sviktet vitale organer på grunn av sårinfeksjonene.

Innrømmet forholdet

Kvinnen innrømmet tidlig i rettsaken at hun lot broren sulte i hjel. Hun godtok dommen på ti års fengsel og en bot på 2400 euro

Hennes mann og datter fikk også en bot på 2400 euro og ble idømt å betale 36 000 euro i kompensasjon til avdødes øvrige familie.