Engelskmann funnet skyldig i brutalt drap på kjæresten i Mogán

Engelskmannen Christopher Chittock (38) er dømt til 24 års forvaring for drapet på kjæresten Sarah Shields på Playa de Balito i Mogán på Gran Canaria.

Drapsmannen fra England må trolig sitte 25 år i dette fengselet på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Drapet skjedde om kvelden 6. juli eller natt til 7. juli 2010. Liket av Sarah Sheilds ble funnet om morgenen den 7. juli, men ble først identifisert 10. juli fordi ansiktet var slått til det ugjenkjennelige.

Rettssaken er nå avsluttet, og dommen falt i Las Palmas i dag. I tillegg til 24 års forvaring, er Chittock dømt til å betale 200 000 euro i erstatning til offerets foreldre, skriver nyhetsbyrået Efe.

Offeret hadde store smerter før hun døde

I dommen blir det anmerket at drapet var brutalt utført, og at Shields må ha hatt store smerter og pustevanskeligheter på grunn av at nesen var blitt brukket i minst en time før hun døde.

Sarah Shields var 23 år gammel da drapet skjedde. De to var på ferie sammen på Gran Canaria. Chittock skal dagen før drapet ha funnet ut at Shields hadde telefonkontakt med en eks-kjæreste.

En krangel etter en middag om kvelden 6. juli skal ha utløst et voldsomt raseri i Chittock.

Slo, kvalte og slengte henne i havet

Retten har funnet det bevist at han slo henne i ansiktet mens de oppholdt seg i ferieleiligheten etter måltidet.

Deretter dro han henne med seg, halvt bevisstløs og ute av stand til å gjøre motstand, ned på et mørkt område av Playa de Balito hvor det ikke var mennesker i nærheten.

Der slo han videre på henne, og dunket hodet gjentatt ganger mot steiner før han kvalte henne med hendene.

Etterpå tok han av henne klærne og alt annet som kunne hjelpe til å identifisere liket, og slengte henne ut i havet i et område uten belysning og med mange av klipper.

Satte fyr på klær og koffert

Tre dager senere brant han en koffert med klærne og vesken hennes på et jorde nær ferieleiligheten.

Han beholdt mobiltelefonen hennes, og sendte meldinger til familie og venner slik at de skulle tro at hun var i live og hadde det bra. Dette skjedde etter at han hadde reist hjem til England.

I meldingene skrev han at Shields hadde bestemt seg for å bosette seg på Gran Canaria sammen med en mann som het Jason, som hun hadde møtt under ferieoppholdet.

Ble hentet av foreldrene til offeret

Drapsmannen ble faktisk hentet av offerets foreldre, som da var uvitende om det fryktelige han hadde gjort med datteren deres, på flyplassen i Ipswich da han kom tilbake.

I september 2010 ble han utlevert til Spania og tiltalt for drapet. Han har hele tiden nektet for at han drepte Sarah Shields.

Christopher Chittock er skilt og har et barn.