29 års fengsel for drap og drapsforsøk på Fuerteventura

En ung kanarier fra Puerto del Rosario på Fuerteventura er dømt til 18 års fengsel for å ha knivdrept sin barndomsvenn, og 11 år for drapsforsøk på hans kjæreste.

Foto: Wikimedia Commons

Dommen falt i går i provinsretten i Las Palmas. Drapet og drapsforsøket fant sted 13. juli 2011.

David Lemus Jiménez, som da var 20 år gammel, stakk ifølge dommen i hjel sin barndomsvenn Christian Santana Guerra (21) med 30 knivstikk i dennes bolig i Puerto del Rosario.

Han påførte også Guerras 18 år gamle kjæreste Maddison Wrixon, som er britisk, 20 knivstikk. Wrixton overlevde angrepet ved å late som om hun var død.

Guerra kom seg ut av leiligheten, men døde i trappeoppgangen.

Jimenez skal før drapet ha fått Guerra til å gå med på å få tapet hendene fast til sengen under påskudd av at det var en lek.

Deretter skal han ha trukket for gardinene, og uten forvarsel ha angrept Wrixton med kniv på påført henne flere stikk i ryggen, brystet, magen og armene.

Da kjæresten forsøkte å hjelpe henne, uten å lykkes fordi han satt fast i sengen, skal Jimenez ha gått løs på ham i stedet. Fire av knivstikken han ble tildelt var dødelige.

Maksimal fengslingstid i Spania er 25 år. Dommen innebærer derfor at Jimenez må sone 25 av de idømte 29 årene i fengsel.