Spansk tidsskrift hyller Norge opp i skyene

I en stor artikkel i det spanske tidsskriftet Elpais.com søndag presenteres Norge som en "håndbok i det gode liv".

Faksimile av Elpais.com.

Elpais.com beskriver Norge som det landet som fungerer best i Europa. Et land med god vekst, ingen arbeidsledighet og minimal gjeld, som lykkes i å forene individualisme med en felles ideologi.  

Artikkelen er interessant lesing for de som vil ha et innblikk i hvordan Norge og nordmenn oppfattes sett utenfra. Hvis du ikke forstår spansk, kan du få et visst innblikk i teksten med hjelp av oversetteren Google translate.

En annen god grunn til å klikke deg inn på artikkelen, er at den presenterer flotte bilder fra flere byer, steder og av folk i Norge, alle tatt av fotografen Alfredo Cáliz.

Nordmenn beskrives som et folk som, i tillegg til rikdom fra sjø, skog og olje, har bygget sin suksess på å forene økonomisk og sosial individualisme som er arvet fra en fortid som fiskere og bønder i intim kontakt med en vakker og varig natur. Fellesskap, likhet for alle, solidaritet og tillit til staten er noen av stikkordene i artikkelen.

”Sammen, men ikke eggerøre. Slik er nordmenn”. Norge representerer ifølge tidsskriftet en unik samfunnsmodell som er skapt av isolasjon i en liten befolkning, homogenitet i rase, kultur, religion og levemåte, en fortid der landet ble undertrykt av nabolandene, og et vell av naturressurser

Den eneste malurten i begeret er at Norge ikke har lykkes med integrering av innvandrere, ifølge tidsskriftet.

Klikk her for å lese artikkelen (på spansk).

Tags