Kanariøyene ber staten om å få holde hoteller åpne for zombieturister

Turismeministeren på Kanariøyene, Yaiza Castilla, har bedt den spanske regjering om å få holde noen hoteller åpne for zombieturister, selv om alle overnattingssteder er beordret stengt 26. mars.

Turister som ikke drar, trenger et sted å bo når alle overnattingssteder stenger på torsdag. Foto: Canariajournalen

Turister som av ulike grunner ikke kan , eller ønsker, å reise fra Kanariøyene innen hoteller stenger, har fått kallenavnet zombieturister.

Dette er personer som har reist på en ferie som ikke avsluttes, selv om de ikke lenger har overnattingstilbud. De kan ikke leve som turister normalt gjør på grunn av portforbudet, de har ikke oppholdstillatelse, og de er ikke fastboende.

Dermed er det en tilværelse i et slags grenseland mellom to tilværelser.

Turistministeren regner med at det blir en del turister værende, og vil svært gjerne at de av disse som ikke eier, eller langtidsleier bolig på øygruppen, skal ha et sted å bo.

Hvor mange det blir, er det ennå ingen som vet. Ministeren har fått laget et estimat som sier at det blir under 10 000 mennesker.

Det kan dreie seg om folk som ikke kan reise av helseårsaker, økonomiske årsaker, eller fordi de rett og slett ikke får tak i flybilletter. Noen ønsker også å fortsette oppholdet til tross for portforbud og en kommende mangel på flyalternativer.

Ministeren ber også om en intensivering av returflygninger de siste dagene frem mot 26. mars.

Yaiza Castilla tror de som er gjenværende mot slutten av uka kommer til å bli fanget på Kanariøyene, fordi det trolig ikke lenger vil gå noen fly til deres hjemland.

Temaside om covid-19 på Kanariøyene