Stormvinder og sandstøv på Kanariøyene i dag

En av værinstituttet Aemets målestasjoner på Alta Igualero i Vallehermosa, La Gomera registrerte vindkast på nesten 28 meter i sekundet ved åttetiden i morges, det vil si full storm. På Gran Canaria blåser det opptil liten storm.

Det er gult varselnivå fra Aemet på alle Kanariøyene i dag. Mandag 5. januar skal både vinden og støvet dempe seg. Ill: Aemet

I turistbyen Puerto de Mogán sørvest på Gran Canaria ble det registrert vindkast tett oppunder 21 meter i sekundet klokken 11.10, en vindstyrke som tilsvarer liten storm.

Den varige vinden i Puerto de Mogan i dag holder en styrke som tilsvarer liten kuling. I Puerto Rico noen kilometer lenger øst er det noe mindre vind.

Heller ikke i Maspalomas i sør, på Gran Canarias flyplass på østsiden, i Las Palmas, som ligger i nordøst, eller i byene på nord- og vestsiden av øya blåser det like mye som i Puerto de Mogan i dag.

I Tejeda høyt oppe i fjellene på Gran Canaria blåser det derimot mer. Der kom det vindkast på nesten 23 meter i sekundet klokken 01.50 i natt. Det er også uvanlig kaldt for årstiden på Kanariøyene for øyeblikket.

Aemet har etablert gult varselnivå for sterk vind og calima (sandstøv) på flere av Kanariøyene i dag. Fergeselskapet Naviera Armas kansellerte i dag anløp på El Hierro på grunn av det dårlige været.

Tags