Bestemor fra Fuerteventura er satt fri fra fengsel

Boligtvist: Den 63 år gamle bestemoren Josefa Hernandez fra Fuerteventura ble i går satt fri fra Tahíche-fengselet på Lanzarote etter å ha sonet tre dager av en straff på seks måneder.

Josefa Hernandez kan nyte friheten igjen. Foto: Fra Change.org

Hernandez ble i 2012 dømt til fengselsstraff fordi hun ikke ville rive en ulovlig bygd del av huset sitt, som står i den vernede naturparken Betancuria. På mandag startet hun soningen.

I går besluttet domstolen i Las Palmas at hun skulle settes fri og ikke trenger å sone. Forutsetningen er at hun river den delen av huset som er ulovlig, og ikke begår kriminelle handlinger de neste fem årene.

Mange mente at det var urettferdig at Hernandez måtte sone i og med at hun har gått med på å rive huset og har betalt en bot hun ble ilagt.

Hun ville bare ikke flytte før det var ordnet et nytt bosted for henne og familien hun bor sammen med, en funksjonshemmet datter, en arbeidsledig sønn og tre barnebarn, som alle er avhengig av henne.

Hernandez fikk stor støtte både fra privat og politisk hold, helt opp til Spanias statsminister Mariano Rajoy, som ga en klar beskjed tidligere denne uken om at hun skulle ut av fengselet.

Klokken 17. 25 i går ble hun sluppet fri.

Tags