Bestemor fengsles fordi hun nekter å rive hjemmet

Boligtvist: Den 63 år gamle bestemoren Josefa Hernandez må gå i fengsel fordi hun nekter å rive sitt hjem som står i Betancuria, et beskyttet naturområde på Fuerteventura.

Sjubarnsmoren og bestemoren Josefa Hernandez blir satt i fengsel på mandag. Mange vi at hun skal benådes. Foto: Change.org

Tomten hvor huset står skal ha tilhørt Hernandez foreldre tidligere, før det ble et beskyttet område, men huset er angivelig ulovlig oppført i naturparken.

Tre voksne og tre barn

Hernandez bor i huset sammen med en funksjonshemmet datter, en arbeidsløs sønn og tre barnebarn, som alle angivelig er avhengige av henne.

Hun skal ha betalt en bot på 700 euro som hun ble ilagt, og har gått med på å rive huset, men ikke før nytt bosted er sikret for de som bor sammen med henne, skriver avisa Diario de Avisos.

Seks måneder i fengsel

Hernandez skal sone en fengselsstraff på seks måneder. Boten, fengselsstraffen og rivningspålegget ble ilagt i 2012 av en domstol.

På torsdag innledet hun en sultestreik i bygningen til regjeringens delegat på Fuerteventura i protest. Fredag skulle hun egentlig gå i fengsel på Lanzarote, men samme dag ble hun syk og besvimte, og ble innlagt på sykehus.

Mange engasjerer seg

Nesten 30 000 mennesker har hittil skrevet på et opprop startet av en av Josefa Hernandez døtre, Minerva Hernandez Zerpa, på Change.org der hun ber justisminister Rafael Catala om å benåde moren.

En støtteplattform for mennesker som blir kastet ut av sine hjem, PAH, har oppfordret delegater for den spanske regjeringen på hver enkelt kanariøy om å be om benådning. På mandag klokken 18, samme dag som Hernandez skal starte soningen, skal PAH overlevere et brev om dette til den spanske regjeringens innenriksminister. 

Tags