Nå blir Kanariøyene videoovervåket fra luften

Politiet på Kanariøyene begynte 1. mai å overvåke Kanariøyene med hjelp av et videokamera installert på et helikopter.

Politihelikopteret har et videokamera yterst på den ene meien. Foto: Policia Nacional.

Det er første gang slikt utstyr er tatt i bruk på Kanariøyene, skriver Policia National i en pressemelding. 1. mai ble det brukt i forbindelse til å overvåke demonstrasjoner på arbeidernes dag i Las Palmas.

Det lille videokameraet er montert på en av helikopterets meier, og kan roteres nesten 360 grader. Kameraet har en kraftig zoom og høy oppløsning på bildene, slik at mange detaljer kan fanges på bildene.

Film og stillbilder kan overføres umiddelbart til politiets hovedkvarter over avstander på inntil 50 kilometer. Det innebærer at overføringer kan skje fra stort sett alle steder på Gran Canaria.

Senere skal det installeres en infrarød enhet slik at nattopptak blir mulig.

Politiet hevder at videoovervåking fra luften kan brukes til å forebygge kriminell aktivitet, overvåke store folkemasser, finne savnede personer, og til humanitær virksomhet.

En egen kameraoperatør tar seg av styringen av kameraet når helikopteret er i lufta. Helikopteret er stasjonert på Gran Canaria, men utstyret skal brukes til oppdrag på Tenerife, Fuerteventura og Lanzarote også, alt etter behov.

Tags