Kanariøyene starter egen polititjeneste for utenlandske turister i år

En egen polititjeneste for utenlandske turister, SATE, skal startes på Kanariøyene i år, sa innenriksminister Juan Ignacio Zoido under en presentasjon på Gran Canaria i går av en plan for trygg turisme.

Politifolk patruljerer Canteras-stranden i Las Palmas. Foto: Guardia Civil

SATE står for "Servicio de Atención al Turista Extranjero", utenlandsk turisttjeneste, og ble satt ut i livet i Santiago del Teide på Tenerife og på fastlandet i fjor.

Nå skal det også innføres på Gran Canaria (Las Palmas og Maspalomas), Fuerteventura og Lanzarote.

Hjelp til utlendinger

SATE skal bistå med hjelp til utlendinger som har blitt utsatt for noe kriminelt å deres eget språk, slik som å levere anmeldelser, sperre stjålne kredittkort, sette dem i kontakt med ambassader og konsulat og informere om blant annet systemet med hurtigrettssaker.

I juli og august blir også antallet politifolk som patruljerer i turistområdene doblet. Det skal også være politi fra andre land med på patruljene.

I Moro Jable og Corralejo på Fuerteventura er det gjort avtaler med italiensk og tysk politi, på Gran Canaria skal det finnes nederlandsk og rumensk politi, og på sørsiden av Tenerife fransk, italiensk og rumensk politi.

Mobilapp for rapportering av kriminalitet

Innenriksdepartementet lanserer også en ny utgave av EUs mobilapp AlertCops, som kan brukes til å kommunisere på forskjellige språk med sikkerhetsstyrker for å varsle om kriminell aktivitet, og å nettprate direkte med politiet.

AlertCops er et pionerinitiativ i EU som hittil har 130.000 registrerte brukere og nå har fått over 100 språk implementert. Appen kan også koble brukerne videre til SATE, medisinske tjenester osv.

Tags