Politibetjent alvorlig skadet av kampsportutøver i Las Palmas

Basketak: En betjent fra det nasjonale, spanske politiet ligger i koma etter å ha blitt slått ned av en kampsportutøver i Las Palmas tidlig lørdag morgen.

Politibetjenten ble slått i bakken av en utøver av Vale Tudo, en svært brutal, brasiliansk kampsport. Illustrasjonsfoto: Hugo Ryvik

Skadene skal være livstruende. Legene på Dr. Negrin-sykehuset i Las Palmas har lagt politibetjenten i koma, skriver La Provincia.es.

Angriperen stoppet angivelig en patruljebil med to politibetjenter i Bernardo de La Torre-gaten i Las Palmas for å be om hjelp. Årsaken skal ha vært at han ble trakassert av en kvinne.

Truende og voldelig

Han skal ha blitt mer og mer truende og voldelig etter at politiet stoppet. Politiet grep inn, og i basketaket slo mannen angivelig til en av betjentene så hardt i ansiktet at han falt bakover og slo bakhodet i bakken.

Deretter stakk han av fra åstedet. Han ble senere pågrepet cirka 200 meter fra åstedet av betjenter fra det lokale politiet, og blir nå siktet for vold mot tjenestemann.

Vale Tudo-utøver

Gjerningsmannen skal være spesialist i den brasilianske kampsporten Vale Tudo, en mer brutal utgave av det moderne MMA (mixed martial arts). Kampsporten har minimalt med regler, og blir ansett for å være svært farlig. Vale tudo betyr «alt går».

Den skadede polititjenestemannen er ifølge Laprovincia.es 30 år gammel, gift, og har en sønn.