Kokainkonge tatt i Las Palmas

Det nasjonale politiet har pågrepet en 41 år gammel mann kjent som El Mauro, mistenkt for å ha solgt store mengder kokain i sitt nabolag på Gran Canaria i årevis.

Beslaget utgjorde blant annet 630 gram kokain og 100 000 euro i kontanter. Foto: Policia Nacional.

Politiet har kjent til mannens kriminelle aktivitet, som har pågått i mange år. Men han har likevel unngått å bli arrestert tidligere.

Politiet hevder at de etterforsket mannen i flere måneder før de gikk til aksjon i Zarate, bydelen i Las Palmas hvor mannen bor og skal ha solgt narkotikaen.

Han skal ha levd et dobbeltliv med sin familie, ydmyk og høflig mot naboene, og påtok seg strøjobber som murer. Ektefellen jobbet med rengjøring av hjem i nabolaget.

I ekteparets hjem skal det ha vært en luksus som står i sterk kontrast til arbeidet de utførte. Politiet tok beslag i 100 000 euro i kontanter, for det meste 500 euro sedler som var gjemt i husholdningsapparater, og diverse dokumenter som viser at mannen har flere eiendommer på forskjellige kanariøyer.

Politiet fant også 630 gram kokain som var klargjort for distribusjon, redskaper for fremstilling av narkotika, og 51 blokker med hasj. Gateverdien av narkotikaen er anslått til 91 000 euro.