Fotballkrangel på Tenerife endte med drap

Politiet har pågrepet seks personer på Tenerife etter at en ung mann angivelig ble banket opp under en krangel om fotball, og døde av skadene han ble påført.

Drapet skjedde i Benijos nord på Tenerife. Ill: Google Maps

Hendelsen skjedde 13. april i en bar under første omgang av fotballkampen mellom Atletico Madrid og Barcelona i Champions League, rapporterer politistyrken Guardia Civil.

Alle er fra samme landsby

Alle de anholdte skal være innbyggere i landsbyen Benijos i La Orotava kommune. Det var også den avdøde.

Fire er mistenkt for å ha mishandlet den unge mannen til han døde, og to er mistenkt for å ha dekket over ugjerningen.

De anholdte er mellom 19 og 32 år gamle.

Flere slag mot hodet

Ifølge en erklæring fra politiet kan offeret ha fått et slag med et glass mot siden av hodet, og flere slag mot hodet mens han lå nede.

Offeret skal ha gått hjem etter å ha blitt banket opp, men fikk et hjerneslag utpå natten og ble fraktet til La Candelaria-sykehuset. Der døde han 14. april.

Trodde han hadde falt av en hest

Ingen skal ha meldt seg som vitne til den unge mannen ble banket opp, og folk som sto ham nær skal ha trodd at han hadde falt av en hest.

Obduksjonen skal imidlertid ha vist skader på den døde som tydet på at han var utsatt for vold, og at det vare en sammenheng mellom skadene og dødsfallet.

Rekonstruksjon

Politiet kjente til at det hadde vært en krangel, og rekonstruerte det som skjedde under krangelen, til tross for at de fleste vitnene angivelig var motvillige til å samarbeide.

I løpet av etterforskningen skal fire av de nå anholdte ha meldt seg frivillig hos Guardia Civil i Puerto de la Cruz.