Kvinne bosatt i Norge skal ha drapstruet Stephen Hawking på Tenerife

En amerikansk kvinne som angivelig er bosatt i Norge skal være pågrepet av politiet for å ha drapstruet Stephen Hawking på Tenerife, skriver avisa La Opinion.

Stephen Hawking og festivaldirektør Garik Israelian på Tenerife 16. juni under en presentasjon av vinnerne av "Stephen Hawking Medal for Science Communication". Foto: Starmus

Den angivelig 37 år gamle kvinnen skal ha sendt en rekke meldinger med ordene "Jeg skal drepe deg", "Jeg er svært nær deg, og jeg har tenkt å drepe deg" og lignende trusler til Hawking under første dag av vitenskaps- og kulturfestivalen Starmus i Arona på mandag.

Kvinnen skal ha blitt pågrepet av politiet på onsdag, ifølge La Opinion.

Hun har angivelig trakassert og truet Hawking i årevis, og skal ha reist til Tenerife-festivalen for å være i nærheten av den berømte vitenskapsmannen.

Pågrepet på hotell ved kongressenteret

På mandag skal hun ha sendt en rekke meldinger med dødstrusler.

Pågripelsen på onsdag ble angivelig utført av det nasjonale politiet i Playa Las Americas på hotell Conquistador, som ligger like ved Pyramidas de Arona, kongressenteret der Starmus-festivalen blir arrangert.

Dette skal ha blitt bekreftet av kilder i politiet til La Opinion og Europa Press.

Over 100 trusselmeldinger

Det skal ha vært en av Stephen Hawkings sønner som oppdaget over 100 trusler sendt av kvinnen til en av Hawkings epost-adresser og lagt ut på hans Twitter-side.

Politiet skal ha opprettet vakt rundt vitenskapsmannen da de ble gjort kjent med de eskalerende truslene fra kvinnen, og satt i gang etterforskning for å lokalisere og pågripe henne.

Mange kjente vitenskapsmenn

Starmus-festivalen samler en rekke vitenskapsmenn fra verden over, deriblant flere nobelprisvinnere, slik som det norske paret Edvard Moser og May-Britt Moser.

Festivalen er i år dedikert til Stephen Hawking, som har oppholdt seg på Kanariøyene i over to uker. Den avsluttes i dag.

Tags