21-åring alvorlig skadet av hunder på Tenerife

En 21 år gammel kvinne fra Uruguay ble fredag ettermiddag angrepet av tre hunder i Arico på Tenerife og er alvorlig skadet.

Pitbuller. Foto: Pixabay

Det skal ha vært en pitbull og to kanariske jakthunder som angrep kvinnen, som angivelig selv er eier av jakthundene.

Hun skal ha fått alvorlige bittskader i ansiktet og er innlagt på sykehuset Hospital Nuestra Señora de La Candelaria, ifølge nettavisen Canarias En red.

Sendte bilde av ansiktet for å få hjelp

Kvinne skal ha besvimt og ble bitt av en eller flere av hundene da hun lå på bakken. Da hun kom til bevissthet, skal hun ha prøvd å ringe etter hjelp, men klarte ikke å snakke på grunn av skadene.

Hun tok da angivelig et bilde av ansiktet sitt med mobiltelefonen og sendte det til en venn, som kom for å hjelpe henne og kjørte henne til sykehuset.

Fire drept av hunder siden 2006

Det har vært minst sju angrep på mennesker de siste 12-13 årene av det som er definert som potensielt farlige hunder i lovverket på Kanariøyene, fire av disse med dødelig utfall, i provinsen Santa Cruz de Tenerife. 

I La Puntallana på La Palma ble en 39 år gammel kvinne drept av en pitbull i 2017. Hunden spiste etterpå av liket.

3. oktober i fjor ble et 18 måneder gammelt barn bitt i hjel av en belgisk fårehund i Fasnia, og i 2010 ble en tre år gammel gutt drept av familiens pitbull i Santa Cruz de Tenerife by. I 2006 ble en 50 år gammel kvinne drept av en staffordshire bull terrier som sønnen eide i La Laguna.

Over 8000 euro i bot for ulovlig hundehold

En mann i Santa Cruz de Tenerife som eier to amerikanske pitbullterriere og en pitbull ble nylig bøtelagt med 8714 euro for tre svært alvorlige og fem alvorlige brudd på loven om hundehold.

Dette fordi han ikke hadde den påkrevde lisensen for å ha slike hunder, ikke hadde forsikret hundene og heller ikke hadde id-merket disse med databrikke.