Åtte ambulanser totalskadet av brann i Telde natt til lørdag

Åtte ambulanser som sto parkert i nærheten av en busstasjon i Acuarelista Elías Marrero-gaten kom i brann i natt og ble fullstendig utbrent. Politiets tidlige hypotese er at brannene kan være påsatt.

Her står ambulansene i brann. Foto: Faksimile fra Cadena SER

Det var ved 3-tiden i natt at nødsentralen ble varslet om brannen. Brannvesenet måtte bruke 24 000 liter vann for å slukke brannen, og det tok over fire timer før den var slukket, skriver avisen La Provincia.

Etterforskere fra Policia Nacional skal undersøke hva som er årsaken til brannen. Ambulansene skal angivelig undersøkes på mandag, ifølge kilder La Provincia har fått informasjon fra.

Brannstedet ligger i Narea-området i Telde kommune øst på Gran Canaria. I samme område ble flere politibiler satt i brann foran politistasjonen for noen måneder siden.

Regionsregjeringen på Kanariøyene har i dag kunngjort at reserveambulanser er satt i drift i Telde, og at ambulansetjenesten skal opprettholdes som vanlig gjennom uken.

Ambulansene som ble ødelagt er id av selskapet Aeromédica Canaria og er ikke blant de som brukes til akutte utrykninger, men til planlagte pasienttransporter.

Tags