22 personer arrestert i forbindelse med forfalskning av merkeprodukter

La Policía Nacional skriver i en pressemelding at de har arrestert 22 personer i San Bartolomé de Tirajana for salg og produksjon av forfalskede merkeprodukter, som følge av en lengre etterforskning.

11. mars ble 22 personer arrestert i San Bartolomé de Tirajana i forbindelse med forfalskning av diverse kjente merkeprodukter og salg av disse.

I samarbeid med eksperter og representanter for de kjente varemerkene, ble det i februar i fjor utført inspeksjoner av 10 forretningslokaler i Playa del Ingles. Dette førte til et beslag av forfalskede produkter til en omtrentlig verdi på til sammen 300.000 euro.

Blant de beslaglagte forfalskningene var det store mengder klær, sportstrøyer, solbriller, vesker og elektronikkprodukter som skulle forestille kjente merker.

De arresterte er 14 menn og 8 kvinner, fra 22 til 67 år i alder. 11 av disse personene har tidligere registrerte heftelser av samme karakter. Alle de arresterte er identifiserte som eiere, ansatte eller ansvarspersoner i bedrifter med salg og produksjon av disse produktene. De anholdte skal ha solgt forfalskninger av kjente merkevarer, - hovedsakelig til utenlandske turister.