Gofio fra Kanariøyene har fått opprinnelsesbeskyttelse

EU-kommisjonen kunngjorde i dag at kornmelet Gofio, en kanarisk spesialitet, har fått opprinnelsesbeskyttelse.

Gofio escaldado er gofio som er skoldet i fiskesky og serveres med rødløk. En kraftig matrett som metter godt! Foto: Hugo Ryvik.

Opprinnelsesmerkingen er en garanti for at minst ett av hovedtrinnene i framstillingen er utført på Kanariøyene.

Gofio blir brukt i en rekke matretter på Kanariøyene, også i desserter.

Cirka 1200 matprodukter har til nå fått opprinnelsesbeskyttelse i EU.

Deriblant honning fra Tenerife, kanariske bananer og kanariske poteter.

Opprinnelsesmerking innebærer at kvaliteten og særpreget til produktet har et kvalitetsstempel som kan bli utnyttet i markedsføringen og bidra til økt salg.

Kanariøyene har 40 aktive gofiomøller som produserer over 7000 tonn gofio i året.

Tags