ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 13. DESEMBER 2012
Overfiske truer fiskebestanden på Gran Canaria. Her er en fiskebåt på vei inn til Puerto de Mogan med dagens fangst. Foto: Hugo Ryvik

90 prosent av fisken på Gran Canaria er borte

Kronisk overfisking på Gran Canaria har fort til at fiskebestanden i havet har gått tilbake med 90 prosent i løpet av 40 år, viser en ny rapport.

ANNONSE

Både det profesjonelle fisket og sportsfisket er for drøyt på Gran Canaria, hevder professor José Juan Castro ved senter for biologisk mangfold og miljøstyring ved universitetet i Las Palmas, som står bak rapporten.

Fisket bidro med 0,32 prosent av brutto nasjonalprodukt i 2000. I 2008 var det nede i 0,09 prosent, skriver nyhetsbyrået Efe.

4700 tonn fisk

Kommersielle fiskere fanget inn 1700 tonn fisk i 2005, og sportsfisket sto for 3000 tonn, det vil si 63 prosent av totalen.

Trykker er for høyt, og noe må gjøres før fisken forsvinne helt, mener Castro. Punktet der fiskepopulasjonen blir så liten at bestanden ikke kan reddes nærmer seg fort, sier han.

Foreslår nytt forvaltningsregime

Han foreslår en strategi med felles forvaltning av kommersielt fiske og sportsfiske for å få opp igjen fiskebestanden, og innføring av fiskekvoter som blir delt mellom kommersielle fiskere og sportsfiskere.

De som ikke følger reglene, skal miste fiskelisensen, foreslår Castro.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER