ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 28. JANUAR 2014
Castillo de La Luz i Las Palmas går en ny æra i møte. Foto: Foto: Wikimedia Commons
Castillo de La Luz i Las Palmas går en ny æra i møte. Foto: Foto: Wikimedia Commons

Tradisjonsrikt Las Palmas-fort blir nyåpnet i dag

Klokken 17 i dag kaster de spanske kongelighetene Don Felipe og prinsesse Letizia glans over gjenåpningen av fortet Castillo de la Luz i bydelen La Isleta Las Palmas.

Oppussingen startet i 2001, men ble flere ganger forsinket, blant fordi det manglet penger og fordi et byggefirma gikk konkurs. Det har også vært utsatt for hærverk og kabeltyverier.

Nå skal mange av skulpturene til kunstneren Martín Chirino fra Gran Canaria vises i et museum i fortet.

Rundturer

Fra torsdag 30. januar blir det åpent for publikum. Det blir arrangert guidede rundturer for maksimalt 25 personer på tirsdager klokken 16-18 og torsdager klokken 11-13.

Med på guidingen er sjefarkitekten i Las Palmas, Juan Espino.  Fortets historie, arkitektur og arkeologiske funn fra utgravingene under restaureringen blir presentert.

Oppussingen har kostet seks millioner euro.

Bygd i 1494

Fortet ble opprinnelig reist i 1494 av spanjolene på grunnmurene av et eldre fort. Dette skjedde kort tid etter at Gran Canaria var erobret.

Fortet fungerte i lang tid som forsvarsverk mot engelske og nederlandske pirater som forsøkte å innta byen. Den nederlandske admiralen Pieter van der Does gjorde store skader på fortet i 1599, men skadene ble reparert.

Det lå opprinnelig på et rev, men utvidelser av bybebyggelsen opp gjennom årene har skapt en forbindelse til land. I 1941 fikk det status som historisk kulturarv

ANNONSE

Brukt- og antikvitetsmarked med underholdning og bilutstilling i Puerto de Mogán

16.02.2019 11:00 - 16.02.2019 21:00

Big Bang Vintage Market, et brukt- og antikvitetsmarked med underholdning for store og små og utstilling av veteranbiler på Plaza de las Gañanías i Puerto de Mogan.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE