ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 18. MARS 2011 - SIST ENDRET 04. NOVEMBER 2016
Faro de Maspalomas. Foto: Marc Ryckaert / Creative Commons-lisens
Faro de Maspalomas. Foto: Marc Ryckaert / Creative Commons-lisens

Maspalomas får etnografisk museum

Ved årskiftet åpner et etnografisk museum for Gran Canaria i Maspalomas-fyret.

ANNONSE

Rundt årsskiftet 2011/2012 åpnes et etnografisk museum for Gran Canaria i Faro de Maspalomas sør på Gran Canaria. 5000 gjenstander i form av potter og kar, tekstiler, håndverksgjenstander og møbler med mer skal stilles ut. Mye er fra lagrene til Fedac, foreningen for utvikling av etnografi og håndverk på Gran Canaria, skriver maspalomasahora.com.

Museumet skal vise Gran Canarias historie og tradisjoner, og gi informasjon om andre fyrhus på Kanariøyene. Det skal også bli mulig å besøke selve fyrhuset fra 1889, som ble bygd av ingeniøren Juan de León y Castillo.

Fyrhuset har to etasjer. Den første skal huse Fedacs håndverksbutikk og en turistinformasjon. I andre etasje blir det vekslende utstillinger.

Fyrhuset eies av havnemyndighetene i Las Palmas og leies på 30 års kontrakt av styresmaktene på Gran Canaria (Cabildo de Gran Canaria).  400 000 euro er satt av til å renovere fyrhuset.

Faro de Maspalomas skal fortsette å være arena for en håndverksmesse både sommer og vinter. Denne messen ble første gang arrangert i år.

ANNONSE

Jul i Mogan 2019

12.12.2019 10:00 - 05.01.2020 22:00

Mogan kommunes juleprogram for 2019
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE