ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 27. OKTOBER 2013
Roque Bentayga sett fra fjellbyen Tejeda på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik
Roque Bentayga sett fra fjellbyen Tejeda på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Gran Canarias hellige fjell har fått museum

På lørdag ble Centro de Interpretación del Roque Bentayga innviet, et museum som ligger ved en av de viktigste arkeologiske stedene på Gran Canaria.

Roque Bentayga (1404 moh) er en ruvende fjellformasjon i Tejeda høyt oppe i fjellene på Gran Canaria, og er et av Kanariøyenes mest kjente naturmonumenter.

Det var også urbefolkningens hellige fjell, og det ligger i hjertet av Gran Canarias biosfærereserver, erklært av Unesco i 2005.

Spor fra fortiden

Museet presenterer det historiske og etnografiske Gran Canaria, og viser besøkerne spor fra urbefolkningens tid på øya. Det er delt inn i fem rom som er utstyrt med skjermer, paneler og moderne, interaktiv informasjonsteknologi.

Fra museet går det merkede stier til Roque Bentayga og de viktigste arkeologiske stedene.

Åpent hver dag

Museet har kostet 219 000 euro. Centro de Interpretación del Roque Bentayga er åpnet mandag-fredag klokken 10-16, lørdag og søndag klokken 10-18.

Museet ligger noen få kilometer fra byen Tejeda. For å komme dit, kjører du opp i fjellene i retning Tejeda. Fra vei GC-607 tar du av mot El Espinillo. Den siste veisnutten til museet er nyasfaltert.

ANNONSE

Brukt- og antikvitetsmarked med underholdning og bilutstilling i Puerto de Mogán

16.02.2019 11:00 - 16.02.2019 21:00

Big Bang Vintage Market, et brukt- og antikvitetsmarked med underholdning for store og små og utstilling av veteranbiler på Plaza de las Gañanías i Puerto de Mogan.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE