ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 02. NOVEMBER 2013
Castillo de la Luz forsvarte Las Palmas mot pirater. Foto: Wikimedia Commons
Castillo de la Luz forsvarte Las Palmas mot pirater. Foto: Wikimedia Commons

Fortet i Las Palmas åpner dørene i juni

Den historiske fortet El castillo de La Luz i bydelen La Isleta ved Puerto de la Luz i Las Palmas åpner dørene igjen i juni 2014 etter å ha vært stengt i 13 år.

Fortet ble bygd av spanjolene i 1494 på grunnmurene av et gammelt fort, straks etter at Gran Canaria var hærtatt, som forsvarsverk mot engelske og nederlandske pirater.

Opprinnelig lå det på et rev i sjøen, men er blitt landfast etter utbygginger av byen.

I 1599 ble det utsatt for harde angrep fra den nederlandske admiralen Pieter van der Does, og ble bygd opp igjen etter skadene det ble påført.

I 1941 fikk fortet status som historisk kulturarv, og ble senere brukt som museum. Nå skal det bli museum igjen, og tilholdssted for skulpturene til kunstneren Martín Chirino fra Gran Canaria. 

Oppussingen startet allerede i 2001, men har blitt forsinket blant annet på grunn av mangel på midler, et byggefirma som gikk konkurs, hærverk og nye arkeologiske oppdagelser på stedet.

Totalt har oppussingen kostet over seks millioner euro.

ANNONSE

Brukt- og antikvitetsmarked med underholdning og bilutstilling i Puerto de Mogán

16.02.2019 11:00 - 16.02.2019 21:00

Big Bang Vintage Market, et brukt- og antikvitetsmarked med underholdning for store og små og utstilling av veteranbiler på Plaza de las Gañanías i Puerto de Mogan.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE