ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 20. MARS 2013
Kvinner hadde en fremtredende rolle hos urbefolkningen
Et stort antall leirfigurer er analysert av arkeologene. Mange av disse blir nå presentert i en utstilling i Galdar. Foto: Museo y Parque Arqueológico Cueva Pintada

Kvinner hadde en fremtredende rolle hos urbefolkningen

Analyser av små leirfigurer av kvinneskikkelser funnet i Galdár på Gran Canaria viser at kvinnene hadde en aktiv og viktig rolle i urbefolkningens tid.

Figurene er funnet i utgravinger som har pågått siden 1980-tallet. Samlingen er stor, og nesten alle unntatt to er kvinneskikkelser, skriver nyhetsbyrået Efe.

Arkeologene mener at kvinnene hadde en magisk rolle og ble ansett for å være i stand til å ha kontakt med gudene. De ble tilbedt som livets kilde.

Mange av figurene fremhever feminine elementer som bryst, kjønnsorgan og mager. Andre viser det feminine gjennom hodepynt og kroppspynt.

Ut mars blir figurene vist fram i en utstilling i de malte grottene, La Cueva Pintada, i Galdár, som var urbefolkningens hovedstad på Gran Canaria. Detaljer på figurene blir fremhevet på store fotografier.

ANNONSE

Musikk- og kulturfestival i Santa Brígida

26.04.2019 12:00 - 27.04.2019 22:00

Festival de Música y Cultura Amazigh, en musikk og kulturfestival i bydelen La Atalaya i Santa Brígida
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE