ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 06. JANUAR 2011 - SIST ENDRET 28. JANUAR 2011
Foto: Hugo Ryvik

Lokale produkter

På Gran Canaria kan du handle nesten alt du kan tenke deg. Hvis du vil ha noe unikt bør du ta en titt på kanarisk håndverk, som holder høy kvalitet.

ANNONSE

På Gran Canaria håndlages blant annet keramikk, de særpregede kanariske knivene (også kalt ”naif”), hullsøm, broderier, blondesøm, flettede kurver og treprodukter, slik som modeller av de typiske kanariske balkongene.

Håndverksenter og messer

Genuint kanarisk håndverk får du kjøpt i forskjellige større håndverksenter (se faktaboksen) og på noen av de faste markedene. Hvis du er på Gran Canaria begynnelsen av desember, kan du finne mye bra på den store håndverksmessen Artesanias de Canarias, som arrangeres en gang i året. En annen stor, årlig håndverksmesse er Feria de Artesania, som holdes i San Telmo-parken i Las Palmas 2.-5. januar.

Dessuten kan du kjøpe håndverk i håndverkernes verksteder og i småbutikker rundt omkring på øya. Gode steder å se etter håndverk er der det fins flest aktive håndverkere, slik som i Agüimes, Ingenio, Telde og Santa Lucía i øst og sørøst, Aldea de San Nicolás (San Nicolás de Toleno) i vest, Moya, Gáldar og Guía i nord, og La Atalaya, Teror, Tejeda, Valleseco, Valsequillo og San Mateo oppe i fjellene.

Ost og pølser

Ost og pølser fra Gran Canaria holder også høy kvalitet, og er likt av mange. Ostene har vunnet priser i internasjonale og nasjonale konkurranser. De lages av geitemelk, kumelk eller sauemelk, eller en blanding av disse. Den mest spesielle osten er Queso de Flor fra Guía, som lages av kumelk, sauemelk og en blå tistelblomst.

Flere småbedrifter på Gran Canaria lager pølser etter gamle resepter, slik som de søte blodpølsene og de hvite og røde chorizoene fra Teror. Ferske matvarer fra øya kan du blant annet kjøpe i salgshallene i Las Palmas. Disse ligger i Vegueta, i havneområdet, i Alcaravaneras og i Altavista.

Vin og rom

Gran Canaria har mange vinprodusenter. Malvida-vinene er best kjent av vinsortene, men det fins mange andre gode viner også. Mange av disse har en særpreget, fruktig smak. Se etter opprinnelsessted Gran Canaria eller Monte Lentiscal på flaskene. Vinene får du kjøpt på vinmuseet Casa del Vino i Santa Brigida, direkte hos vinprodusentene, eller i dagligvareforretninger med godt vinutvalg.

Rom fra Gran Canaria er også likt av mange. Produsenten Arehucas lager både tradisjonell rom, og en spesiell honningrom (ron de miel). I tillegg lager produsenten kakaolikør, kaffe- og hasselnøttlikør, og bananlikør. Lokal produksjon for hånd av forskjellige likører foregår også noen steder på øya.

ANNONSE

Håndverksenter på Gran Canaria

Fedac-butikken i Triana, Calle Domingo J. Navarro 7, Las Palmas. www.fedac.org

Fedac-butikken i Playa de Inglés, Centro Insular de Tursmo, Avenida de España, på hjørnet til Avenida de los Estados Unidos. www.fedac.org

Centro Locero, La Atalaya, Santa Brígida

Casa-Alfar, Panchito, La Atalaya, Santa Brígida

Museo de Piedras y Artesanía Canaria, Camino Real de Gando 1, Ingenio

Casa de la Era, Avenida de Canarias, Vecindario. (Ikke butikkutsalg, men du kan kjøpe direkte fra håndverkerne som jobber her)

Pueblo Canario, Parque Doramas, Las Palmas

ANNONSE
ANNONSER