ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 23. OKTOBER 2012
Fred. Olsen ferge Gran Canaria
Fred. Olsen kan komme til å legge ned fergeruter som ikke lønner seg på Kanariøyene hvis myndighetene ikke gjør opp for seg. Her er en hurtigferge på vei ut fra havna i Agaete på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik.

Fred. Olsen truer med å stenge fergeruter på Kanariøyene

Det norskeide fergeselskapet Fred. Olsen Express kan komme til å stenge fergeruter på Kanariøyene hvis ikke myndighetene betaler det de skylder.

Regjeringen og utviklingsdepartementet på Kanariøyene skylder foreløpig Fred. Olsen 18 millioner euro i reisesubsidier for fastboende.

Beløpet kan stige til 21 millioner euro, sier Sebastian Cerezo, administrerende direktør i Fred Olsen, til nyhetsbyrået Efe.

Vurderer å legge ned ulønnsome ferger

Nå rasler Cerezo med sablene. Han sier at det kan bli aktuelt å stenge fergeruter som selskapet ikke tjener penger på, og ruter som er avhengig av direkte støtte fra de kanariske myndighetene for å holdes i drift.

Han peker på at fergene konkurrerer med fly om passasjertrafikken. Flyselskapene får raske oppgjør for billettsubsidier fra myndighetene, mens fergeselskapene må vente i flere måneder.

Det gir urettferdige konkurranseforhold.

Vanskeligere å få banklån

Fred. Olsen opprettholder foreløpig trafikken mellom Kanariøyene ved å nedskalere noen av rutene og be om banklån.

Men det har blitt stadig vanskelig å få lån fra bankene, hevder Cerezo.  

Fire millioner passasjerer

Fergeselskapet Naviera Armas, som også opererer på Kanariøyene, har også penger til gode fra myndighetene.

De to selskapene transporterer til sammen 4 millioner mennesker mellom øyene årlig, mens flyselskapene har 3,3 millioner passasjerer.

Fred. Olsen har 820 ansatte på Kanariøyene.

ANNONSE

Mango- og avokadomesse i Puerto de Mogan

01.09.2019 10:00 - 01.09.2019 14:00

Feria de Mango y aguagate de verano er en messe for mango og avokado som arrangeres på Plaza de las Gañanías i Puerto de Mogan.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE